24.9.08

Universaloplukkeren, måske

Min chef bad i dag - som så mange gange før - om min hjælp. Og, nej det var ikke for at genfinde et glemt password til Windows Live Messenger eller en genvej der var smuttet i Outlook. Han havde gangske enkelt et Word-dokument (XP-2003), som Word øjensynlig havde lavet en repartition på. De nærmere omstændigheder står hen i det uvisse... Selvom dokumentet var blevet "reddet" af Word havde min chef stadig problemer med at åbne det.
Nå, men jeg fik selvfølgelig til opgave at åbne dokumentet. Første test var selvfølgelig at prøve at åbne det i Word (2007) - uden held. Næste test var at åbne det i WordPad - heller ingen held. Hvad gør man så? - prøver Open Office... - og minsandten. Open Office kunne åbne dokumentet uden problemer. Herefter kunne jeg gemme det åbne dokument som et nyt dokument i Word-format. Der er selvfølgelig altid noget det går tabt i sådan en øvelse, men det er jo bedre end ingen dokument.
Jeg havde også nogle flere ideer, som fx at uploade dokumentet til Google Docs, generere en PDF i Adobe Acrobat ol., men det var så ikke nødvendigt i denne situation.

No comments: